Universitatea Națională de Arte “George Enescu”, Iași

Universitatea Națională de Arte “George Enescu” din Iași se face remarcată, prin specialiștii pe care îi formează, în trei domenii diferite ale artei: Muzica, Teatrul și Artele vizuale. Misiunea Facultății de Teatru este aceea de a oferi absolvenților celor două specializări – Artele spectacolului (direcții de studii: Actorie, Arta actorului mânuitor de păpuși și marionete, Regie, Coregrafie) și Teatrologie – Jurnalism Teatral – programe de studiu bazate pe cercetarea interdisciplinară și care să permită atingerea competențelor profesionale în domeniul creației teatrale. Incluzând toate cele trei cicluri de învățământ – Licență, Master și Doctorat – Facultatea de Teatru se implică prin acțiunile sale în viața comunității și stabilește legături cu mediul internațional prin parteneriatele create și prin proiectele sale de cercetare.

 

Despre spectacol

 

Titlu: Hamlet it be

Autor: William Shakespeare și Aldo Nicolaj

Limbă: română

 

Regie: Octavian Jighirgiu

Distribuție: Ana Baroi, Ana Boatcă, Andrei Butnaru, Marian Chiculiță, Ioana Dobrea, Florin Gardan, Răzvan Grosu, Mălina Lazăr, Mara Lucaci, Mădălina Mantu, Nicolae Racoviță, Ștefania Sandu, Ciprian Ungureanu, Mihai Vodă, Claudiu Vrabie

Scenografie: Alina Dincă-Pușcașu

Coregrafie: Alice Șfaițer

Tehnicieni: Andreea Darie, Emilian Andrei

 

Durată: 90 minute

 

Când Hamlet își ia liber din “Hamlet” la Elsinore se instaurează anarhia. Spectacolul studenților ieșeni propune o abordare intertextuală a celebrei drame, prin mixarea unor pasaje cheie din textul original cu perspectiva propusă de Aldo Nicolaj în al său “Hamlet în sos picant”. Balansul între cele două lumi, cea a personajelor shakespeariene și “zornăitoarea” echipă din bucătăria palatului, devine un bun prilej de relevare a inerentelor probleme care apar în măruntaiele procesului scenic. În fapt, “Hamlet it be” propune o cursă cu obstacole a unei clase de studenți-actori în încercarea disperată de a face față unei alte crize decât cea închipuită de Shakespeare: conflictul actorilor dincolo de personaje. E teatru, e viață? Aceasta-i întrebarea! Căutăm împreună răspunsul într-un exercițiu de echilibristică pe linia de demarcație dintre ele, linie ce se tot subțiază sub ochii noștri.

MEDIA