Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu

Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu – ULBS este una dintre cele mai vechi universități din România, având o tradiție de peste 225 de ani.

Prin Departamentul de Artă Teatrală, Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu a devenit un partener de tradiție al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu și al Bursei de Spectacole. Ca și consecință firească a acestei colaborări, Departamentul de Artă Teatrală a fost declarat cea mai bună școală de teatru din România, în urma unei evaluări naționale.

Cele trei specializări ale Departamentului de Artă Teatrală (Actorie, Coregrafie și Teatrologie – Management Cultural) au un rol foarte important în comunitatea academică sibiană, principiul fundamental al activităților didactice și de creație artistică fiind interacțiunea directă a studenților celor două linii de studiu, sub coordonarea cadrelor didactice. Proiectele artistice ale departamentului sunt prezentate publicului local și internațional în Studioul de Teatru al Centrului de Cercetări Avansate în Domeniul Artelor Spectacolului (CAVAS).

 

Despre spectacol

 

Titlu: Love Stories

Autor: Joël Pommerat

Limbă: română

 

Regie: Marius Gâlea, Diana Fufezan, Adrian Neacșu

Distribuție: Elena Băloi, Cezara Crețu, Eduard Hirizoiu, Alis Pelle, Francesca Pop, Alex Popa, Andreea Preda, Darius Prodan, Oana Vlad

Tehnicieni: Dorin-Alexandru Părău

 

Durată: 105 minute

 

Având la bază piesa “Reunificarea celor două Corei” de Joël Pommerat, “Love Stories” cuprinde paisprezece povești scurte, ce prezintă în cheie tragi-comică situații de viață, având ca temă dominantă iubirea sau absența ei, cu inventarul aferent de stări și emoții, de conflicte interioare și exterioare. Studenții anului III Actorie, Departamentul de Artă Teatrală al Facultății de Litere și Arte din cadrul Universității “Lucian Blaga” Sibiu, dau naștere unor personaje complexe, imprevizibile, evoluând adesea spre burlesc. Prin umorul său negru, spectacolul bine dispune și îndeamnă totodată la o analiză atentă a raporturilor în interiorul cuplului.

MEDIA