Institutul Rus de Arte ale Spectacolului

Institutul Rus de Arte ale Spectacolului a fost înființat în 1779 și este cea mai veche și cea mai mare instituție de acest tip din Rusia, care pregătește și educă profesioniști în domeniul teatrului contemporan. De-a lungul celor 200 de ani de istorie, Institutul a evoluat de la tradiția realistă a Școlii de Teatru a Împăratului la metoda Vsevolod Meyerhold. În prezent, Institutul abordează în principal sistemul Stanislavsky, în special Metoda acțiunii fizice și Analiza metodei de acțiune, o metodă bine cunoscută în Rusia, însă mai puțin la nivel internațional.

Păstrând un respect profund pentru școala clasică, Institutul reușește să o îmbine pe aceasta din urmă cu inovațiile contemporane, bazate pe principalele realizări ale teatrului rus din secolul 21.

 

Despre spectacol

 

Titlu: Povestea celor șapte spânzurați

Autor: Leonid Andreyev

Limbă: rusă, supratitrare în engleză

 

Regie: Denni Dennis

Distribuție: Grabar Egor, Zverev Nikolai, Kaminskaya Irina, Kozlovskaya Vladislava, Margalit Anna, Novikova Anastasiia, Shustova Irina

 

Durată: 40 minute

 

Piesa are la bază “Povestea celor șapte spânzurați”, de Leonid Nikolaievich Andreyev: un ministru află despre un plan de asasinare asupra sa, dejucat însă, pus la cale de cinci revoluționari de stânga. În continuare, povestea urmărește soarta celor şapte persoane condamnate la moarte – cei cinci asasini care au eșuat, un Estonian – ajutor la o fermă – care își asasinase angajatorul și un hoț violent. În așteptarea execuției prin spânzurare, fiecare dintre prizonieri se confruntă cu soarta sa.

Prin Sistemul de Mișcare GPS, șapte studenți ai Institutului au explorat timp de trei săptămâni modalități de a transforma o nuvelă într-o producție de teatru, la granița dintre mișcare, text și conexiune cu publicul.

MEDIA