Academia Athanor de Teatru și Film

De peste 25 ani Academia Athanor, implementează metode de predare inovatoare în actorie și regie. Incluzând atât teatrul cât și filmul, Academia este de asemenea un laborator de explorare a unor noi discipline în contextul evoluției tot mai diversificate în domeniile teatrului, artelor spectacolului, filmului, dansului, televiziunii și ale noilor tipuri de media.

 

Despre Spectacol

Titlu: Victor sau copiii la putere

Autor: Roger Vitrac

Limbă: germană, supratitrare în engleză

 

Regie: Elma Esrig

Distribuție: Victor – Tom Wolf-Pflug

Charles Paumelle – Andreas Schlegel

Emilie Paumelle – Ronja Seyfried

Therese Magneau – Ivy Lißack

Antoine Magneau – Gareth McGregor

Esther Magneau – Julia Stiegler

Ida Mortemar – Sarah Plattner

The General – Edina Ladstätter

Lilli – Anna Seidl

Scenografie: Elma Esrig

Tehnic: Luka Radovic, Michal Sykora

 

Durată: 2 ore

 

În ziua în care împlinește 9 ani, momentul părăsirii vârstei copilăriei, Victor renunță la comportamentul său, conform așteptărilor până în acest punct și distruge viețile ipocrite ale părinților săi, Charles și Emilie Paumelle.

Inspirat de o furie nedefinită și inexplicabilă, Victor expune relația tatălui său cu Thérèse, soția prietenului său Antoine, precum și avansurile făcute menajerei, Lili și continuă prin a demasca isteria reprimată a mamei sale și militarismul grosolan și stupid al Generalului. Nimeni, nici măcar misterioasa Ida Mortemar, care dă buzna la petrecere neinvitată, nici măcar înșelatul Antoine, înnebunit de durere, nici menajera Lili sau Esther, prietena lui Victor, în vârstă de șase ani, nu scapă furiei sale distructive.

MEDIA