Accademia Teatrale Veneta

Commedia dell’Arte nu este numai un gen de teatru, ci însăși Teatrul în esența lui, un limbaj și un mod de a concepe teatrul. Commedia dell’Arte reprezintă o pagină importantă din Istoria Teatrului, reprezintă momentul în care a fost definit rolul actorului: actorii au fost primii care au creat companii profesionale, care au creat un sistem teoretic și o practică a acestei profesii și care au definit geometria și dinamica care constituie esența teatrului. Prin activitatea lor și călătoriile în Europa au revitalizat teatrul vestic și au influențat mari dramaturgi precum Shakespeare, Molière, Lope de Vega, Goldoni. Astăzi Commedia dell’Arte, atât în versiunea sa istorică, cât și în variantele mai contemporane continuă să își facă simțită prezența în diverse aspecte ale limbajului scenic la care a contribuit: energia și prezența actorului, relația cu publicul, conștientizarea și gestionarea convențiilor, muzicalitate și ritm, imaginație și flerul improvizației, capacitatea compozițională.

Despre spectacol

Titlu: Maschere, Buffoni e Villani

Autor: Angelo Beolco – cunoscut și ca Ruzante

Limba: Pavano (o limbă antică, vorbită în secolul XV în zona din jurul orașului Italian Padova)

Regie: Michele Modesto Casarin

Asistent regie: Rossana Mantese

Distribuţie: Boscolo Luca, Dal Santo Marta, De Rossi Marta, Donadel Asja, Grilli Elisa, Mangiola Giacomo, Mustyatse Alexey, Olinteo Alberto, Parlanti Noemi, Pesce Rachele, Righetti Gregorio, Rossi Maria Francesca, Rovati Filippo, Tartaglia Miriam, Vinciguerra Vincent Raffaele, Zanone Duccio

Muzică: Alice Canovi, vocal and singing trainer

Măşti: Stefano Perocco di Meduna

Durată: 1 oră

Piesa pusă în scenă de studenții din primul an din Accademia Teatrale Veneta este o călătorie printr-o lume literară fascinantă și captivantă, începând de la Angelo Beolco – cunoscut și ca Ruzante, unul dintre cei mai mari dramaturgi italieni, până la cronici, scrisori și fragmente din Epoca de Aur a teatrului italian – 500 / 600.

Călătoria noastră începe cu prezentarea unei companii de teatru ipotetice, ce poartă sugestivul nume “Cei fără adăpost”.

MEDIA