F.I.S.T.  –  a ajuns la a VI-a Ediţie

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu Asociația Festivalul Internațional al Școlilor de Teatru, Teatrul Bulandra și Teatrul Metropolis, U.N.A.T.C., cu sprijinul ICR – Institutul Cultural Român, organizează între 1 şi 7 iulie la Festivalul Internaţional al Școlilor de Teatru (FIST), un eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție.

Festivalul nostru şi-a  propus, încă de la prima ediţie, să înlesnească schimburile de experienţă între şcolile de teatru din Europa, urmărind promovarea valorilor culturale naţionale şi internaţionale. Intenţia organizatorilor este aceea de a contribui la dezvoltarea culturală locală şi regională, creând posibilitatea dezvoltării unor parteneriate internaţionale.

Ecourile pozitive ale primelor trei ediţii desfăşurate la Suceava şi publicul numeros care ne-a urmărit, au confirmat beneficiile acestei inţiative şi ne-au întărit convingerea de a continua pe drumul început. Dorim ca şi această a patra ediţie să aducă la Bucureşti spectacole reprezentative ale şcolilor de teatru din ţară şi din Europa.

Suntem onoraţi pentru că la cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru, facultăţile invitate au răspuns prompt şi cu entuziasm solicitării noastre. Pe lângă facultăţile pe care le-am invitat, ne-am bucurat şi de solicitări din partea altor şcoli de teatru care au participat în trecut la festivalul nostru sau pur si simplu au aflat de existenţa lui. Această experienţă ne-a confirmat încă odată  faptul că la cea de-a patra ediţie, Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru a câştigat atenţia şi  interesul oamenilor de teatru din ţară şi din Europa.

Şcolile participante

1. Accademia Teatrale Veneta, Italia, Veneția
2. Athanor Academy for Theatre and Film, Germania, Passau
3. State Institute of Performing Arts, Russia, Sankt Petersburg
4. The Academy Of Performing Arts in Bratislava, Slovacia, Bratislava
5. Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Rep. Moldova, Chișinău
6. Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, Iași
7. Universitatea „Lucian Blaga”, Sibiu
8. Universitatea de Arte din Târgu-Mureș
9. Universitatea „Dunărea de Jos”, Galați
10. Universitatea Hyperion, București
11. Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică București (UNATC)

 

Perioada festivalului : 1-7 iulie 2019

Locul:
• Teatrul Metropolis
• Teatrul L.S. Bulandra